facebook twitterШто е здравје?

Здравјето е состојба на целосна физичка, ментална и социјална благосостојба, а не само отсуство на болест. Модерната наука го дефинира здравјето на луѓето квантитативно, како збир на "резервен капацитет" на основните функционални системи.

Најздравите јаткасти плодови
Ореви за омега-3

Оревите нè снабдуваат со омега-масни киселини – еден грст ореви задоволува дури 91 отсто од дневната потреба за омега-3 есенцијални масни киселини.

demo-image
Бадеми за слабеење

Познато е дека и покрај високата калориска вредност, бадемите помагаат во губење на килограмите, но и превентивно дејствуваат против дијабетес.

demo-image
Фастаци за ситост

Благодарение на високата калориска вредност, фастаците брзо заситуваат, го намалуваат нивото на холестерол и го заштитуваат срцето.

demo-image