Диета за брзо намалување на телесната тежина

Треба да се консумираат сите набројани намирници, без прескокнување и по редоследот по кој се дадени. Намирниците треба да се јадат една по друга и не треба се мешаат.

Ручек:
1 портокал
1 варено јајце
250-300g кисело млеко

Вечера:
2 домати
1 краставица
2 парчиња двопек

Ручек:
1 портокал
1 варено јајце
250-300g кисело млеко
Вечера:
125g варено телешко месо
1 домат
1 портокал
1 парче двопек
кафе или чај без шеќер

Ручек:
1 портокал
1 варено јајце
250-300g кисело млеко
салата од марула или една краставица

Вечера:
125g варено телешко месо
1 портокал
1 парче двопек
кафе или чај без шеќер

Ручек:
125g кравјо сирење
1 домат
1 парче двопек

Вечера:
125g варено телешко месо
2 домати
1 јаболко
1 парче двопек

Ручек:
200g варено месо или риба
1 домат
1 двопек

Вечера:
300g обарен морков, грашок или брокула
1 варено јајце
1 домат

Појадокот секој ден е ист и треба да вклучува:
1 овошен плод (може да е портокал, јаболко, праска, круша, но не треба да е банана или грозје)
1 парче двопек една шолја кафе или чај (без шеќер и без вештачки засладувачи)

Во текот на диетата не треба да се консумира алкохол. Месото и зеленчуците се консумираат варени во вода зачинета со коцка за супа.