Видео: Јога вежби за слабеење

Сите движења и вежби, имаат специфични предности и големи ефекти на телото. Меѓутоа, со јога вежбите, не само што се активираат речиси сите делови од телото, едноставно ја подобрува психолошка и емоционална состојба на луѓето.

Јогата се смета како единствена активност која дава акцент на речиси секој дел од телото и е докажано дека донесуваа изобилство на предностите за животното здравје.