Најдобрите стомачни вежби - P90x


Еден од најинтересните и доста квалитетен систем за тренирање на стомачните мускули е токму овој комлекс на вежби за стомачните мускули  кој е познат како P90X Ab Ripper X”. Овој тренинг трае 20 минути и содржи 11 вежби кои ќе се погрижат за вашите стомачни мускули.

P90X е екстремна домашна фитнес програма која дава изворедни резултати за само 3 месеци тренинг.

Еве го редоследот на овие вежби од кои се изведува по 25 повторувања од секоја вежба.

          1.       Склопувања - In & Outs

          2.       Возење точак (2 серии еднаш напред, еднаш наназад) - Bicycle (2 sets, one forward, one backward)

          3.       Жабји стомачни - Seated Crunchy Frog

          4.        Рашиени вкрстени стомачни - Cross Leg/Wide Leg Sit-up (Not shown)

         

          5.        Ножички со задршка - Fifer Scissor

         

          6.        Поткревање на колковите - Hip Rock’N Raise

         

          7.        Пулсирања - Pulse Up

          8.        Комплексно склопување - Rollup/V-Up Combo

          9.        Странични Стомачни - Oblique V-up

         10.   Качување по нога - Leg Climb

         

         11.   Засукување - Mason Twist (50 reps, not shown)

 

Задолжително истегнете се пред и после тренингот.

(Извор: Мојтренер.мк)